Kunsteducatie


Kunsteducatie

"Ieder kind is een kunstenaar, de moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt".
Pablo PicassoKunsteducatie voor het basisonderwijs 
Het is belangrijk dat kinderen in aanraking komen met kunst. Kunsteducatie opent nieuwe deuren voor kinderen en biedt kinderen de mogelijkheid zich op verschillende manier te uiten en hun talenten te ontdekken.

Echter niet elke school heeft de expertise in huis om een kunstproject op maat te creĆ«ren en te begeleiden, als geen ander weten wij “kunstenaars” hoe belangrijk het is om kinderen al vroeg in aanraking te laten komen met kunst en creativiteit. Uit onderzoek is gebleken dat de ontwikkeling van creatief denken erg kan helpen bij het kunnen presteren bij andere vakken op school.

Graag willen wij de basisschool leerlingen, kennis laten maken met werken van hedendaagse kunstenaars, naar ons inzien is dit een uniek project.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Ria Groenhof, e-mail info@riagroenhof.nl  Atelier85, Lemterpad 54, Lemmer.


Basisschool “De Arke"
Rondleiding door de expositie van en door Ria Groenhof aan
 de 8+ klas van het Zuyderzee College Kunsteducatie voor basisscholen in Lemmer 


Woensdag 28 september kwamen de eerste groepen 8 van Daltonschool sint Jozef de expositie bij het kunstenaarscollectief INART bezoeken, naast een rondleiding kregen de leerlingen naar aanleiding van de expositie, de mogelijkheid zelf kunstwerken te maken.
Enige tijd geleden heeft INART basisscholen in Lemmer benadert om een gratis introductie les kunst educatie bij hen te komen volgen. Als geen ander weten de kunstenaarscollectiefleden hoe belangrijk het is om kinderen al vroeg in aanraking te laten komen met kunst en creativiteit. Uit onderzoek is gebleken dat de ontwikkeling van creatief denken erg kan helpen bij het kunnen presteren bij andere vakken. Met de beperkingen uit Den Haag is het helaas voor basisscholen vaak erg moeilijk om hier voldoende aandacht aan te besteden. Toch heeft deze eerste ochtend al laten zien dat Lemmer geweldige talenten heeft.
De collectief Leden Anke de Vries en Ria Groenhof waren hierdoor blij en verrast. Zij willen dit dan ook niet onopgemerkt laten. Alle groepen acht van de verschillende basisscholen in Lemmer die deelnemen aan deze gratis introductie les krijgen bij INART de kans de werken die gemaakt zijn, samen te brengen tot een echte expositie. Deze zal zaterdag 19 november vanaf 14.00 t/m 17.00 uur worden gehouden. Maar eerst kijkt INART vol verwachting uit naar de volgende groepen 8 van de verschillende basisscholen in Lemmer.