dinsdag 1 januari 2019

Nieuw Bij INART!


Met leden van INART hebben we op 16 november het jaarlijkse lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven bezocht. Het evenement waarin kunst, technologie, design en licht gecombineerd werd dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd.

Enkele hoogtepunten van het evenement waren o.a. De Finse lichtkunstenaar Kari Kola, dat de skyline van de stad Eindhoven iedere avond in een diep blauw en paars licht zette.
In het centrum waren de projecties op de lichttoren (Tower of light, uit Eindhoven) en de Catharinakerk (Confluence, uit Portugal). Naast de grote internationale lichtkunstwerken, waren veel projecten te zien van Eindhovense designers, kunstenaars en technici.


De Stadhuisplein in het oude ABN-Amro. De Bank zagen we een fantastisch high-tech ontmoeting tussen muziek en licht.


De hoofdzaal van De Bank is omgetoverd tot een fantastisch experimentele speeltuin die overal is verlicht, waardoor je wordt ondergedompeld in een ruimte van licht die reageert op de muziek.

Op deze Glow editie toont Lumus Instruments hun ontwikkelingen van het afgelopen jaar in een nieuwe show. OMNIPRESENT is een meeslepende beleving, in de hal van het oude bank gebouw, die licht combineert met live muziek.


Northern Light


Complete high-tech ontmoeting tussen Julian Enequist en de lichten van Lumus Instruments (Timo Lejeune en Julius Oosting, beiden afgestudeerd aan de TU Eindhoven Industrial Design.


ENEQUIST is een half Nederlands, half Zweeds elektronische kunstenaar en producer die naar de Duitse hoofdstad Berlijn is verhuisd om zich te verdiepen in wat hem het meest inspireert: het geluid van een stad waarvan de nachtelijke ritmes nooit eindigen.

Hij past in zijn donkere en innovatieve geluid, ENEQUIST verzet zich tegen benauwd atmosferen en zware beats aan zijn zachte en melodieuze stem. Daardoor ontstaat er een sterke fusie van ambiance om er een te laten veranderen in een nieuwe dimensie van ruimte en tijd. Een eclectische palet van texturen en melodie├źn die kunnen resulteren uit het brede muzikale onderwijs van de kunstenaar en eerdere muzikale projecten.


We hebben weer genoten, fantastische high-tech  en licht kunstenaars. We hopen nog vaak iets van hun te zien en horen.

1 opmerking: